- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα στην έκταση του Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στην Ηλιούπολη, με χωματουργικά μηχανήματα να πραγματοποιούν εκτεταμένες εργασίες στους χώρους πέριξ των εγκαταστάσεων του ΑΔΜΗΕ.

Οι εργασίες αυτές ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία κατοίκου της περιοχής, ο οποίος φωτογράφισε τα μηχανήματα έργου εν δράση, αναφέροντας μάλιστα πως έχουν αποξηλωθεί δέντρα τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το ΚΥΤ, όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες. Μάλιστα, ένας εκ των περιοίκων, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προβεί σε σχετική μήνυση κατά των εργολάβων, ενώ το ζήτημα έχει αναδείξει με ανακοίνωση της και η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Που Θέλω», η οποία αναζητά απαντήσεις από τη δημοτική αρχή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανάρτηση του ο κ. Παναγιώτης Στρατής, μεταξύ άλλων: «Στον χώρο “κατοχής” από την ΔΕΗ, πραγματοποιούνται εργασίες με χρήση μηχανημάτων έργου. Κόβονται μεγάλα δένδρα (προς την πλευρά του Γ’ Λυκείου), γίνονται ισοπεδώσεις σέ περιοχές του κλειστού χώρου κλπ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την σκοπιμότητα των εργασιών αυτών. Οι κάτοικοι του Πανοράματος είναι ανήσυχοι.»

Το illioupolinews.gr επικοινώνησε με τον ΑΔΜΗΕ, στελέχη του οποίου διαβεβαίωσαν πως οι εργασίες που πραγματοποιούνται έχουν όλες τις νόμιμες άδειες από το δασαρχείο, το οποίο μάλιστα έχει και εποπτικό ρόλο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δήλωση στελεχών του ΑΔΜΗΕ στο ilioupolinews «Ο ΑΔΜΗΕ εκτελεί, όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου και ασφαλώς σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, τις προβλεπόμενες εργασίες καθαρισμού προκειμένου να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο του ΚΥΤ από πιθανή διέλευση πυρκαγιάς».

Οι εν λόγω εργασίες πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς, υπό τον φόβο εκδήλωσης πυρκαγιάς και υπό την σκιά της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε πριν λίγες εβδομάδες στη Βούλα, καταστρέφοντας μεγάλες δασικές εκτάσεις.

 

 

Πηγή: www.ilioupolinews.gr

- Διαφήμιση -