- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

ο Δήμος Αλίμου, που απαγόρευσε τη μουσική κατά τις νυχτερινές ώρες, με τα μαγαζιά που παραβαίνουν το μέτρο να απειλούνται ακόμα και με λουκέτο. Ο λόγος για τα αυστηρά μέτρα που λήφθηκαν από τον δήμο Αλίμου είναι η αντιμετώπιση της ηχορύπανσης στο παραλιακό μέτωπο, με τον δήμαρχο της περιοχής Ανδρέα Κονδύλη να ανακοινώνει ότι η μουσική από χθες, Τετάρτη (1/6) σταματάει υποχρεωτικά στις 11 το βράδυ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε το πρωί της Πέμπτης (2/6) ο κ. Κονδύλης στο MEGA, όποιο κατάστημα συνεχίζει να έχει μουσική μετά τις 11 το βράδυ, θα κρίνεται η πράξη του παράνομη και θα ειδοποιείται η Αστυνομία.

Προβλέπονται δε και ακόμα πιο αυστηρές ποινές που φτάνουν μέχρι το λουκέτο. Ειδικότερα, μετά τις τρεις παραβάσεις το κατάστημα θα σφραγίζεται από τον Δήμο. Όπως ξεκαθάρισε η δημοτική Αρχή, το παραπάνω μέτρο θα ισχύσει έως τις 7 Ιουνίου και στη συνέχεια θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

«Το μέτρο είναι ακραίο, γιατί έχει προηγηθεί μια ακραία και παράλογη κατάσταση εδώ. Πριν ξεκινήσει η θερινή περίοδος φώναξα τους καταστηματάρχες να μιλήσουμε, και συμφωνήσαμε ότι μπορεί να συνυπάρξει η οικιστική ζώνη με τη διασκέδαση στην παραλιακή ζώνη. Από την Ποσειδώνος ο ήχος φτάνει μέχρι τη μέση της πόλης μας. Ακούν το βράδυ το πρόγραμμα των μαγαζιών. Πρέπει να περιορίσουν τα φαινόμενα της ηχορύπανσης που είχαμε πολύ συχνά τα προηγούμενα χρόνια. Ανταγωνίζονται οι καταστηματάρχες μεταξύ τους ποιος θα καλύψει τη μουσική του άλλου», είπε ο κ. Κονδύλης.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Καταστήματα έστησαν εξέδρες πάνω στην αμμουδιά, έβαλαν συγκρότημα με μπουζούκια να κάνει live, έστησαν συναυλία trap πάνω στην αμμουδιά, αυτά χωρίς πρόβλεψη για έλεγχο του ήχου ξεφεύγουν από το φυσιολογικό. Ισχύει λοιπόν το 11 που λέει ο νόμος για τη μουσική για μια βδομάδα, στην οποία θα ψάξουμε να βρούμε τρόπο να συνυπάρχουμε. Εμείς λέμε ότι υπάρχει τρόπος να συνυπάρχουμε, αρκεί να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Είναι συνολικά 12 καταστήματα στην παραλία», πρόσθεσε ο κ. Κονδύλης.

 

- Διαφήμιση -