- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Σαφώς βελτιωμένη  είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις περιοχές της Βούλας και της Γλυφάδας.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση που εξέδωσε η Πυροσβεστική μετά από μια νύχτα αγωνίας, σήμερα, λίγο πριν τις 7:00 το πρωί, «η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές 04/06/2022 στην Γλυφάδα Αττικής είναι σε ύφεση. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας».

Στη ζώνη της πυρκαγιάς εξακολουθούν να επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Η εικόνα της πυρκαγιάς έδειχνε να βελτιώνεται ήδη από τα μεσάνυχτα, με το μόνο επικίνδυνο μέτωπο να ήταν αυτό προς την πλευρά των νεκροταφείων. Ο πλέον καθοριστικός παράγοντας ήταν η υποχώρηση των ισχυρών ανέμων που έπνεαν σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου.

Το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής είχε δηλώσει ότι θα δοθεί ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, μέχρι τη στιγμή που θα έπαιρναν το «πράσινο φως» ώστε να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα. Να σημειωθεί ότι σήμερα στις 9 το πρωί θα γίνει ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος για τη φωτιά στη Βούλα – Γλυφάδα.

Σε ό,τι αφορά τα μέτωπα της πυρκαγιάς, η μετεωρολόγος του MEGA Χριστίνα Ρήγου υποστήριξε ότι οι άνεμοι υποχώρησαν αρκετά κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Ίσως το μεσημέρι (της Κυριακή) δούμε κάποιες ριπές έως 6 μποφόρ. Όμως από το απόγευμα και έως αύριο, θα είναι φανερά εξασθενημένοι, στα 2 με 4 μποφόρ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη Χριστίνα Ρήγου, η θερμοκρασία όμως θα παραμείνει υψηλή για την εποχή. «Χθες, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς έφτασε τους 32 με 35 βαθμούς στην περιοχή Βούλας και Γλυφάδας. Από την Τρίτη όμως η ζέστη θα υποχωρήσει λίγο, καθώς μπαίνουμε σε μια εβδομάδα με αστάθεια».

 

- Διαφήμιση -