- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά
Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα της περιοχής που κατέκαψε, χθες (04/06), η φωτιά στη Βούλα όπως μαρτυρούν σημερινές (05/06) φωτογραφίες που δημοσιεύει το www.iEidiseis.gr
Η επόμενη ημέρα ξημέρωσε και, μετά τη φωτιά στη Βούλα, ο φωτογραφικός φακός δεν απαθανάτισε τίποτα άλλο από στάχτες, αποκαΐδια και μαύρο χρώμα στο τελευταίο κομμάτι πρασίνου της Αττικής.

Εντούτοις, οι ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών είτε από το έδαφος είτε από αέρος σε συνδυασμό με τη δύναμη ψυχής που κατέβαλαν οι κάτοικοι της λεγόμενης «Αθηναϊκής Ριβιέρας», δεν έφτασαν για να αποφευχθεί ένας θλιβερός απολογισμός, ο οποίος περιλαμβάνει τουλάχιστον 23 καμένα σπίτια και 4 οχήματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Χρήστος Στυλιανίδης

Η ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έκανε, σήμερα (05/06), ενημέρωση για τη φωτιά στη Βούλα, τονίζοντας πως «αντιμετωπίσαμε δύσκολη πυρκαγιά με τρεις διαφορετικές εστίες».

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Στυλιανίδης, υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε ότι η φωτιά περιορίστηκε «μέσα σε επτά ώρες» και πρόσθεσε: «Μια πολύ δύσκολη μάχη, που είχε από απομακρύνσεις πληθυσμού μέχρι δύσκολες συνθήκες στο βουνό. […] Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, με τρεις διαφορετικές εστίες που έφτασε πολύ κοντά στα σπίτια. Αποφύγαμε τραυματισμούς πολιτών ή μια απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Τουρνάς, υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, η πυρκαγιά άρχισε τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (04/06) στην Άνω Γλυφάδα «και λόγω των ανέμων που έφταναν τα 8 μποφόρ, επεκτάθηκε προς την Άνω Βούλα. Λίγο αργότερα, ακόμα δύο πυρκαγιές σημειώθηκαν στην περιοχή της Βάρης και του Κουβαρά».

Επίσης, ο ίδιος έκανε λόγο για «πολύ δύσκολη αποστολή», ενώ «σε όλη τη χώρα είχαμε χθες 61 δασικές πυρκαγιές, έγινε μεγάλη κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων». Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις Αρχές, η κατάσταση είναι «πολύ καλύτερη και η πυρκαγιά είναι σε ύφεση χωρίς ενεργές κάψεις, ενώ ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή».

Βελτιώθηκε η κατάσταση

Η φωτιά που άρχισε, το μεσημέρι του Σαββάτου (04/06), στη Γλυφάδα και έφτασε μέχρι και τη Βούλα, καίγοντας σπίτια και αυτοκίνητα, κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής (05/06) παρουσιάζει καλύτερη εικόνα αν και δόθηκε ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης οι οποίες έδωσαν μάχη με τις φλόγες και, πριν από λίγο, άρχισαν εκ νέου ρίψεις και από εναέρια μέσα. Στη ζώνη της πυρκαγιάς εξακολουθούν να επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Φωτογραφίες από την επόμενη ημέρα της φωτιάς στη Βούλα

fotia sti voula epomeni imera 02

fotia sti voula epomeni imera 03

fotia sti voula epomeni imera 04

fotia sti voula epomeni imera 05

fotia sti voula epomeni imera 06

fotia sti voula epomeni imera 07

fotia sti voula epomeni imera 08

fotia sti voula epomeni imera 09

fotia sti voula epomeni imera 10

Πηγή φωτογραφιών: INTIME

www.iEidiseis.gr

- Διαφήμιση -